image

WAANZIN

Totaalspektakel

WAANZIN

Om de honderste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken, organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele i.s.m. het Davidsfonds het totaalspektakel "Waanzin".

Het orkest, de drumband "Firestix", acteurs en figuranten nemen je mee door de beklijvende strijd van "Den Grooten Oorlog".

  • Beeld
  • Muziek
  • Drama
  • Licht
  • Om het publiek ten volle de tijd van ‘Den Grooten Oorlog’ te doen beleven, tonen we videomateriaal van de jaren ’14-‘18 zelf. Hoe verliep de inval van de Duitse troepen? Hoe was het met de Vlaamse dorpen gesteld? Hoe ging het eraan toe achter de schermen van het front? We geven een blik van het harde leven toen.

  • Van fiere marsen over strijdlustige basdreunen naar zwaarmoedige melodieën en feestelijke deuntjes. De muzikanten en drummers raken je hart met muziek uit die tijd én stukken die de Eerste Wereldoorlog ademen.

  • Het verhaal van ‘Den Grooten Oorlog’ wordt geënsceneerd door Aarseelse acteurs. Zij brengen je de waargebeurde Aarseelse kant van dat verhaal. De tiener René Gelaude ontvangt net als alle andere jonge knapen uit ons dorp een oproepingsbrief om zich te melden bij de kazerne te Gent. De Belgische koning verwacht immers dat er een oorlog uitbreekt. Al gauw worden hij en zijn kameraden naar het front gestuurd waar ze in een onindenkbare miserie terechtkomen. Scènes van het oorlogsfront worden afgewisseld met scénes van het thuisfront om het volledige beeld van Aarsele tijdens ‘den Oorlog’ te tonen.

  • De enscenering wordt tot leven gebracht met behulp van een heuse theaterbelichting. Spots, stroboscopen, movingheads, rookmachines en andere belichting brengen je felle flitsen of mistige wasems. Het lichtplan zet de puntjes op de i van dit totaalspektakel.

image

Praktisch

Waar, wanneer, ...?

image

Wanneer?

"Waanzin" gaat door op 4, 5 en 6 mei in Aarsele (Tielt). Dit telkens vanaf 20u 's avonds. We openen de deuren vanaf 19u30.

image

Waar?

"Waanzin" vindt plaats in de Sint-Martinuskerk van Aarsele (Tielt).

Aarsele-dorp 10
8700 Aarsele

image

Tickets?

Tickets voor "Waanzin" kosten € 15. De stoelen zijn genummerd dus hoe eerder je een ticket aankoopt hoe dichter je bij het podium zal zitten.

image

Tickets


image

Partners


Platinum partners

Screenshot

Stad Tielt

Openbare dienst

Adres

Markt 13
8700 Tielt

Screenshot

Tielt verenigt

Het jaarthema van Stad Tielt. Meer info volgt later.

Screenshot

Bart Verwilst-Raedt bvba

De specialist in land- en tuinbouwmachines en officiële verdeler van John Deere.

Offline

Kanegemstraat 163
8700 Kanegem-Tielt

Hille Zuid 2
8750 Zwevezele-Wingene

Telefoon: 051/68 73 90

Screenshot

Lightshow.be

Event support

Offline

Meulebeeksestraat 36
8850 Ardooie

Telefoon: 0472/12 23 45

Gouden partner

Screenshot

Elektro Krivada

Elektriciteitswerken woningbouw

Online

Website
E-mail

Offline

Deinsesteenweg 21
8700 Tielt

Telefoon: 0473/82 59 44

Zilveren partners

Pic
Crelan Aarsele
Kantoor Monteyne-Moyaert

Website
E-mail

Telefoon: 051/63 75 19

Aarsele Dorp 19
8700 Aarsele

Pic
Apotheek Vandaele
Aarsele & Aalter

Website
E-mail

Telefoon: 051/63 30 58 (Aarsele) en 09/330 22 58 (Aalter)

Aarsele Dorp 19
8700 Aarsele

Brugstraat 136
9880 Aalter